Deniz Safiri

Deniz Safiri

Erkek Deniz Safiri görünmezliği milyonlarca yıllardır kullanıyor. Parlak bir mavi, kırmızı ve altın rengine sahip olan türleri olan bu canlılar da görünmez olabiliyorlar.

 

 

Tropikal sularda yaşayan bu canlılar, parlak bir renge sahip olsalar da onları görmeniz için doğru yönden ışık tutmalısınız.Karınca boyutundaki bu canlıların tümüne “kopepod” ismi veriliyor.
Bu canlılar, mikroskobik kristal tabakalara sahipler. Petek gibi sıralanan bu yapılar, deniz safirinin bu optik hileyi yapmasını sağlıyor.

Araştırmacılar farklı renkteki, erkek kopepodların ışık yansıtmasını ve sitoplazma yuvasındaki kristal plaka tabakalarının kalınlığını araştırdılar.

 

 

Onlar sadece plakaları değiştirmiyorlar aynı zamanda yansıtılan rengi de değiştiriyorlar. Farklı kopepodların kristal dizilimlerinin hepsi yaklaşık 70 nm, sitoplazma boşlukları ise 50-200 nm arasında değişiyor.

Ayrıca türlerden birine 45 derece açıyla ışık geldiğinde, ışık görünür bölgenin dışına çıkarak, deniz safirine görünmezlik özelliği kazandırıyor.

 

 

Görünmezlik pelerinine sahip canlılar, bize ilerde görünmezliği öğretebilir. Allah her canlı da, en ileri teknolojide özellikler yaratmıştır. Kuşkusuz aklı, şuuru olmayan bu canlıların bu özellikleri bulup kendisine uygulaması mümkün değildir.

 

 

You May Have Missed